Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

Saradnja opština Istočno Novo Sarajevo i Novo Sarajevo primjer dobrih komšijskih odnosa

Izvor: Filter

Delegacija opštine Novo Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Hasanom Tanovićem, boravila je danas u uzvratnoj posjeti opštini Istočno Novo Sarajevo. Kako je saopšteno, razgovarano je o zajedničkom rješavanju problema sa kojima se susreću stanovnici koji žive na granici između ove dvije opštine.

“Razgovarano je o vodosnabdijevanju, otpadnim vodama, uz poseban naglasak na probleme saobraćajne infrastrukture. Jedan od najvećih problema, koji je delegacija opštine Novo Sarajevo danas predočila rukovodstvu opštine Istočno Novo Sarajevo jeste klizište u naselju Hrasno Brdo”, saopšteno je iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Današnjom posjetom nastavljen je međuopštinski dijalog i saradnja započeta u okviru projekta „Aktivizam, angažman i odgovorna rješenja“ (MAKERS), kojeg implementira UNDP uz podršku Porticus fondacije.

“Saradnja između opština Istočno Novo Sarajevo i Novo Sarajevo primjer je dobrih komšijskih odnosa, i biće nastavljena i u narednom periodu sa ciljem stvaranja boljih životnih uslova za građane susjednih opština”, poručili su iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Filter 2019