Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Raznovrsna ponuda Matične biblioteke Istočno Sarajevo na Sajmu knjiga u Beogradu

Foto: Matična biblioteka Istočno Sarajevo

Izvor: Srna

Matična biblioteka iz Istočnog Sarajeva na predstojećem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu nastupiće sa velikim brojem naslova i vlastitih izadnja, među kojim su i Izabrani radovi Ljubinke Petrić Bašović, priređivača Vojislava Maksimovića.

Ovo je jedno od izdanja koje će Matična biblioteka Istočno Sarajevo predstaviti na Sajmu knjiga u utorak, 25. oktobra, kada će biti promovisano i djelo „Stevo Kaluđerčić – prosvjetni, kulturni i politički radnik /1864-1948/“, priređivača Ivane Kuljanin, zatim roman „Metastaza“ i zbirka poezije „Kad đavo krvi zaželi“ Gorana Vračara, te zbirka poezije „Oproštajno pismo“ Dare Sekulić.

Na Sajmu knjiga u Beogradu će se naći i „Bibliografija izdanja Matične biblioteke Istočno Sarajevo: 1997-2020“, autora Branislave Milošević. O ovom djelu će, osim autora, govoriti Radoslavka Sudarušić i Bojana Lasica.

Matična biblioteka Istočno Sarajevo u sali „Borislav Pekić“ u srijedu, 26. oktobra, od 17.00 do 17.50 časova predstavlja knjigu „Ratni dnevnik Pale 1993-1995“ /War Diary Pale 1993-1995/, autora Jeni Ligtenberg o kojoj će govoriti akademik Mirko Šošić.

Biće prikazana i projekcija filma „Jeni, malo svjetlo sa zapada“ režisera Slobodana Simojlovića.

„Izdavači iz Republike Srpske, među kojima i Matična biblioteka Istočno Sarajevo, na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu nastupiće sa velikim brojem naslova i sigurno je da će odabrane teme i ideje privući veliki broj posjetilaca“, saopšteno je iz ove biblioteke.

Reprezentativni nastup Republike Srpske na 65. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture.

U tri sajamske sale za promocije „Borislav Pekić“, „Vasko Popa“ i „Ivo Andrić“ svoja izdanja, osim Biblioteke, predstaviće Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, Zavod za udžbenike iz Istočnog Sarajeva, Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Republike Srpske iz Banjaluke.

Sajam knjiga u Beogradu, poslije dvije godine neodržavanja zbog pandemije, održava se pod motom „Povratak napisanih“, a biće otvoren u nedjelju, 23. oktobra i okupiće 400 izlagača.

Filter 2019