Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Sutra počinje sezona grijanja

Izvor: Srna

Gradska toplana Pale sutra spremno počinje sezonu grijanja, cijena usluga nije korigovana, ali je Skupštini opštine Pale upućen prijedlog za njeno povećanje, rekao je Srni direktor ovog preduzeća Boris Gojković.

On je naveo da su u proteklih par mjeseci otklonjeni svi kvarovi detektovani tokom prethodne sezone grijanja, tako da nema smetnji za početak nove sezone.

„Cijena naših usluga nije korigovana, ali smo Skupštini opštine Pale uputili prijedlog za njeno povećanje kako bismo bar djelimično amortizovali povećanje vlastitih troškova, uzrokovanih prije svega drastičnim skokom cijene energenta“, rekao je Gojković.

Gojković je naveo da je situacija sa nabavkom sirovine prilično složena, te se zbog nedostatka robe na tržištu preduzeće suočava sa ozbiljnim problemom obezbjeđenja dovoljne količine energenta.

Prema njegovim riječima, Uprava preduzeća, zajedno sa rukovodstvom opštine Pale, preduzima neophodne mjere kako bi se što kvalitetnije iznijela predstojeća sezona grijanja.

„Sezona će svakako biti veliki izazov za većinu stanovništva ove lokalne zajednice, bez obzira na način zagrijavanja prostora“, rekao je Gojković.

Sezona grijanja završava se 15. aprila.

Filter 2019