Thu. Dec 1, 2022
ћирилица /latinica

Održan protest opozicije u Banjaluci

Izvor: Glas Srpske

U Banjaluci je večeras održan protest u organizaciji opozicionih partija iz Republike Srpske, zbog sumnji opozicije u određene izborne nepravilnosti.

U Banjaluku su građani stigli iz svih krajeva Srpske, okupili se u Parku Mladen Stojanović i potom prošetali do Trga Krajine gdje su im se obratili  opozicioni lideri.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović  poručio je da „nema prekrajanja izborne volje građana“ i istakao da „hoće da se otvore famozne vreće i da se ustanovi istina“.

-Hajde da cijela Srpska kaže da je predsjednik Republike Srpske Trivić Jelena. Došli su naši prijatelji iz cijele Srpske. Velika zahvalnost narodnoj policiji koja je izdržala pritisak i nije zabranila ovaj skup – rekao je Borenović.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić poručila je „da krađu nikada priznati neće“.

-Nisam pokradena ja već narod Republike Srpske– rekla je Trivićeva  i zahvalila građanima „jer su izašli večeras da brane ustavni poredak Srpske“.

– Trajaće ova borba. Ja nemam pravo da budem umorna i da odustanem. Nemam pravo da se povučem i neću im se povući – rekla je Trivićeva.

Trivićeva ističe da su „podnijeli niz prijava zbog izborne krađe“, a da je „večerašnje okupljanje čin slobodne volje građana“.

Dodala je da će „iskoristiti svaku mogućnost u dokazivanju istine“.

– Živjela Republika Srpska – poručila je Trivićeva.

Foto: BN

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović rekao je da su se „okupili ovdje zbog Jelene Trivić kako bi odbranili glasove koje je ona dobila“.

-Ovdje se brani volja naroda. Želim da im poručim da smo prošetali jer niko ne može zaustaviti narod i borbu za pravdu – rekao je Radović.

Predsjednik Liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović naglasio je da nikada neće izdati podršku naroda.

Obratio se i Kristijanu Šmitu koji je rekao da su na izborima bile samo manje nepravilnosti.

– Idi u Njemačku. Ausvajs! – poručio je.

Rekao je da će se „za pravdu boriti blokadom puteva, auto-puteva, ako treba“.

– Ranije sam rekao spreman sam 13 dana biti u pritvoru. Sada vam kažem, možete mi dati 30 dana pritvora, ali me nećete zaustaviti. Neka bude borba neprestana – poručio je Vukanović.

Foto: RTRS
Foto: BN

Prisutnima su se obratili i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, član Predsjedništva SDS-a Milan Miličević, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik bašnjalučkoh Gradskog odbora PDP-a Draško Stanivuković, te poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Darko Babalj.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je tokom održavanja skupa da, prema procjenama, skupu prisustvuje oko 2.500 učesnika, dok Borenović tvrdi da ih je 30.000.

Foto: RTRS
Foto: BN
Filter 2019