Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Naredne godine sankalište u Istočnom Novom Sarajevu (VIDEO)

Izvor: Filter

U Istočnom Novom Sarajevu gradiće se sankalište. Tokom zime u kojoj se snijeg ovdje zna zadržati i do pet mjeseci, najmlađi će imati svoj kutak za zimske radosti.

Sankalište će se prostirati od crkve Svetog Varnave Hvostanskog na Vranješu do nove osnovne škole. Već je obezbijeđen i sistem vještačkog osnježavanja koji će garantovati pripremljenu stazu i siguran rad sankališta.

„Sankalište će biti osvijetljeno, biće postavljene zaštitne barijere kako se nijedno dijete ne bi moglo povrijediti. To je samo jedan dio a cilj nam je da svaka mjesna zajednica ima uređeno sankalište sa vještačkim osnježavanjem, prostor za zimske čarolije na kome bi naši mališani uživali“, rekao je Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo u izjavi Elta televiziji.

Na lokaciji na kojoj će biti sankalište uskoro počinju radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji dječijeg igrališta u Naselju slobode.

Tek nakon toga počinju pripreme za izgradnju prvog gradskog uređenog sankališta. Plan je da se na ovom mjestu sanke počnu spuštati već od kraja iduće godine.

Video prilog Elta televizije pogledajte OVDJE.

Filter 2019