Thu. Dec 1, 2022
ћирилица /latinica

Ekonomski fakultet Pale dobio sertifikat za izvrsno obrazovanje i istraživanje u oblasti turizma

Izvor: Srna

Na Ekonomskom fakultetu na Palama u ponedjeljak, 24. oktobra, biće održana svečana proslava povodom dodjele Tedkval (Tedqual) sertifikata za program „Turizam i hotelijerstvo“.

Sertifikat je dodijelila Akademija Svjetske turističke organizacije UN /UNSTO/, saopšteno je iz Ekonomskog fakulteta Pale.

„Uz tehničku podršku USAID-ovog projekta održivog turizma u BiH, Ekonomski fakultet je predano radio godinu dana na dostizanju Tedkval standarda kvaliteta i unapređenju obrazovanja u turizmu. Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, zvanično smo predali aplikaciju u aprilu“, navodi se u saopštenju.

U trenutku kada se turistička industrija na svjetskom nivou suočava sa enormnim nedostatkom kvalitetne radne snage, Tedkval sertifikat u pravo vrijeme stiže u akademsku zajednicu, ističe se u saopštenju.

Svečana proslava biće održana u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Pale sa početkom u 11.00 časova. Obratiće se brojne zvanice sa Univerziteta u Istočnom Sarajevu, USAID misije u BiH, predstavnici Ministarstva trgovine i turizma Srpske i Akademije Svjetske turističke organizacije UN.

Tedkval sertifikat predstavlja zlatni standard u turističkom obrazovanju, te je globalno prepoznat kao sinonim za izvrsno obrazovanje i istraživanje u oblasti turizma.

Filter 2019