Thu. Dec 1, 2022
ћирилица /latinica

“Dječija nedjelja” obilježena u Istočnom Novom Sarajevu

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Filter

Međunarodna manifestacija „Dječija nedjelja“, koja se ove godine obilježava od 3. do 9. oktobra pod sloganom „Po-dijeli radost, znanje, ljubav”, obilježena je i u Istočnom Novom Sarajevu.

Povodom „Dječije nedjelje“ predstavnici Opštine Istočno Novo Sarajevo, predvođeni zamjenikom načelnika Aleksandrom Kostovićem, danas su posjetili mališane, polaznike vrtića „Patrijarh Pavle“, „Maca“ i „Vratite nam osmijeh“.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

“Tokom današnje posjete, predstavnici Opštinske uprave mališanima su podijelili slatkiše i uručili prigodne poklone, a najmlađi stanovnici naše opštine odužili su nam se veselim druženjem, osmijesima, unaprijed pripremljenim recitacijama, te istakli svoja prava koja su uz pomoć svojih vaspitača naučili”, saopšteno je iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

Lokalna samouprava, kao i svih prethodnih godina, podržava sve aktivnosti i aktivno učestvuje u obilježavanju „Dječije nedjelje“ i daje svoj maksimalan doprinos poštovanju dječijih prava i uvažavanja njihovih potreba, a najbolji dokaz za to je upravo izgradnja objekta nove osnovne škole i dječijeg vrtića u obuhvatu Regulacionog plana „Centar 3“.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

Predstavnici opštinske uprave poručili su da je obilježavanje „Dječije nedjelje“ odlična prilika da se poboljša promocija prava djeteta, društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite koji brinu o djeci.

Istakli su da predškolski odgoj ima važan značaj za budući život djece, njihovo zdravlje, učenje, socijalne odnose i razvoj u cjelini, a to je upravo ono što se u ovim vrtićima djeci svakodnevno pruža.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo
Filter 2019