Sun. Nov 27, 2022
ћирилица /latinica

Grubešić: Zaprimljena prijava SNSD-a protiv članova CIK-a

Izvor: Srna

Tužilaštvo BiH zaprimilo je prijavu Sekretarijata SNSD-a protiv članova Centralne izborne komisije BiH BiH i uputilo je u proceduru, potvrdio je danas portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

On je naveo da je, osim ove, zaprimljena i prijava CIK-a protiv predsjednika SNSD-a Milorada Dodika zbog njegove izjave o članovima ove komisije.

Grubešić je pojasnio da su obje prijave zaprimljene u utorak, 11. oktobra, putem elektronske pošte i upućene u dalju proceduru, kako nalaže zakon, a nalaze se kod postupajućih tužilaca, koji preduzimaju aktivnosti neophodne za donošenje tužilačke odluke.

– Tužilaštvo BiH postupa u skladu sa zakonom i pozitivnim propisima i nije dobra bilo kakva politizacija navedenih predmeta u medijima za selektivne konstrukcije i dezinformacije – naveo je Grubešić za Srnu.

Dodik je u utorak, 11. septembra najavio da će SNSD podnijeti krivične prijave protiv članova CIK-a zbog narušavanja prava drugoga na fer pravni postupak, odnosno onemogućavanje žalbe na naredbu CIK-a o ponovnom prebrojavanjau glasova za predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

On je naglasio da je CIK donio odluku o ponovnom prebrojavanju glasačih listića za predsjednika Republike Srpske bez zakonskog uporišta.

Dodik je rekao da su članovi CIK-a BiH izvršioci svojih političkih partija, da se član CIK-a Vanja Bjelica – Prutina sastala sa liderom SDS-a Mirkom Šarovićem i dobila uputstva kako da radi, a da predsjedik CIK-a Suad Arnautović sve želi da uradi protiv Srba i Republike Srpske.

Filter 2019