Thu. Dec 1, 2022
ћирилица /latinica

Vuk Drašković proglašen nepoželjnom osobom u opštini Pale

Foto: Opština Pale

Izvor: Srna

Odbornici Skupštine opštine Pale jednoglasno su osudili izjave političara i književnika Vuka Draškovića u vezi sa dešavanjima tokom proteklog rata i proglasili ga nepoželjnom osobom na području ove opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Damjan Škipina rekao je da je Drašković izgovorio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu.

Škipina je novinarima nakon sjednice rekao da je zaključak o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom donesen kao odgovor na inicijativu predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljka Eleka.

Elek je u dopisu Skupštini opštine naveo da je Drašković 2. oktobra, gostujući u jutarnjem programu Televizije “Prva”, izjavio da je “granatama sa Pala ubijeno 1.000 djece u Sarajevu”, te da takve laži nanose ogromnu štetu ovoj opštini.

“Ukoliko ne budemo reagovali i ovakvim ljudima jasno stavili do znanja da se ne može lagati u javnom prostoru, ovakvih izjava će biti sve više”, naglasio je Elek.

Elek je u inicijativi napisao da su Pale turistički centar ovog regiona i da se ne smije dozvoliti da ovakvi ljudi blate opštinu, stanovništvo, ali i ogroman broj posjetilaca i turista koji dolaze ovde.

“Proglašavanjem Vuka Draškovića personom non grata poslaćemo poruku i ostalima da prije nego što izgovore neku takvu laž – dva puta razmisle”, poručio je Elek.

Filter 2019