Thu. Dec 1, 2022
ћирилица /latinica

Apel potrošačima koji se griju na struju

Izvor: Filter

“Prema informacijama koje “Elektrodistribucija’’ a.d. Pale dobija od svojih terenskih jedinica postoje potrošači električne energije koji odustaju od postojećih sistema grijanja na drvo, plin ili fosilna goriva, i prelaze na grijanje putem električne energije.

“Priključci objekata koje su izgrađani ranijih godina ne mogu podnijeti prelazak potrošača na grijanje električnom energijom bez značajne rekonstrukcije, jer  nisu projektovani da podnesu opterećenje zagrijavanja objekta na električnu energiju. Molimo potrošače koji se odluče za zagrijavanje objekata električnim grijačima da se obrate nadležnim terenskim jedinicama ZP ‘’Elektrodistribucije’’ a.d. Pale, kako bi se provjerile tehničke mogućnosti elektroenergetskog priključka i mjernog mjesta  i utvrdilo da li priključci zadovoljavaju povećano opterećenje potrošača”, saopšteno je iz “Elektrodistribucije” a.d, Pale.

Elektroenergetski sistem ZP ‘’Elektrodistribucije’’ a.d. Pale nije projektovan da izdrži maksimalno jednovremeno opterećenje objekata koji se griju električnim grijačima, odnosno ne može omogućiti da većina objekata pređe na grijanje na električnu energiju. Iz ovog preduzeća upozoravaju da bi samovoljno priključenje novih potrošača moglo izazvati ozbiljne posljedice, kako na sam objekat, tako i na kompletan elektroenergetski sistem distributivnog područja. 

                                                                                                         

Filter 2019