Sun. Dec 4, 2022
ћирилица /latinica

Aida i Olivera predstavljaju priručnik za trudnice i mame

Izvor: Filter

Aida Olević Maljević, glavna i odgovorna urednica magazina „Ljepota i Zdravlje“ i Olivera Lopatić, glavna urednica portala „Mamacom&ja“ pokrenule su zajednički projekat – interesantan priručnik za trudnice i mame.

Magazin „Ljepota i Zdravlje“ uspješno posluje već 15 godina sa istom posvećenošću i ljubavlju, pružajući svojim čitateljkama informacije o zdravom životu, smjernice o ljepoti i donoseći savjete stručnjaka za prevenciju psihofizičkog zdravlja.

Portal „Mamacom&ja“ svoje poslovanje bazira na onlajn edukativnim sadržajima za trudnice i mame, zalažući se za pravovremenu edukaciju, osvješćivanje odgovornosti i pozivanje na sistemske društvene promjene, sa krajnjim ciljem pomoći i podrške budućim mamama i porodiljama.

Udruženim snagama, magazin i portal, kreiraju potpuno nove vrijednosti za čitateljke. Riječ je o podsticajnom priručniku za trudnice i novopečene mame, koji izlazi tri puta godišnje uz „Ljepotu i Zdravlje“.

Vođene saznanjem da svaka nova mama prolazi povremeno kroz poteškoće pri prilagođavanju svom novom životu i da se bori sa osjećajem usamljenosti, autorke sadržajno predočavaju svakoj da nije sama, objedinjujući stručne smjernice za prevazilaženje poteškoća, kao i podsjetnik da vremenom postaje sve bolje i ljepše.

„Naša zajednička misija je da kreiramo sadržaj koji njeguje žensku intiuciju u periodu trudnoće i postartuma, naglašavajući važnost dosljednog ažuriranja prioriteta shodno novim ulogama i osluškivanje svojih potreba, uz dozvolu sebi na grešku i priliku da u novim okolnostima, uz stručne sadržaje, postanemo bolja verzija sebe“, naglasile su urednice prilikom najavljivanja prvog broja, koji se na kioscima može naći od ovog oktobra.

Ako tragate za zaista autentičnim štivom koje se odnosi na podršku ženama, te se želite informisati o budućim aktivnostima i projektima, sada je pravo vrijeme da je posjetite adrese www.mamacomja.com i www.ljepotaizdravlje.ba.

Filter 2019