Mon. Oct 3, 2022
ћирилица /latinica

Jačanje saradnje dva grada: Predsjednica Skupštine Novog Sada u Istočnom Sarajevu

Izvor: Filter

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i predsjednik Skupštine grada Branko Koroman sastali su se jutros sa predsjednicom Skupštine grada Novi Sad Jelenom Marinković Radomirović.

“Pored institucionalne saradnje na nivou dva grada, uspostavili smo zvaničnu saradnju i kada je riječ o turističkim organizacijama i razvojnim agencijama”, podsjetio je Ćosić.

On je dodao da kao grad imamo odličnu priliku da unaprijedimo naš život u oblasti kulture oslanjajući se na Novi Sad kao Evropsku prestonicu kulture.

“Imamo odlične temelje i vrijeme pred nama da produbljujemo naše prijateljstvo i iskreno se radujem svakom novom susretu i dogovoru koji će ojačati saradnju Novog Sada i Istočnog Sarajeva”, poručio je gradonačelnik.

Predsjednica Skupštine Novog Sada podsjetila je da su gradovi Istočno Sarajevo i Novi Sad, gradonačelnici Ljubiša Ćosić i Miloš Vučević, prošle godine u Novom Sadu potpisali Sporazum o saradnji dva grada, najviši pravni akt u Republici Srbiji koji reguliše odnose između lokalnih samouprava.

“Danas sam na sastanku sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem istakla važnost održavanja veze i saradnje naša dva u grada u oblastima privrede, poljoprivrede, turizma, sporta, kulture, obrazovanja i zaštite životne sredine i tom prilikom u ime Grada Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevića čestitala Dan i slavu grada”, navela je Marinković Radomirović.

Filter 2019