Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Javni poziv za prijem UN volontera u zajednici

Izvor: Srna

Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu dva objavio je javni poziv za prijem UN volontera u zajednici u oblasti angažmana mladih za područje grada Istočno Sarajevo.

Javni poziv otvoren je do 11. oktobra, a prijave mogu podnijeti osobe od 18 do 30 godina koje su nastanjene na području grada Istočno Sarajevo, objavljeno je na zvaničnoj stranici Gradske uprave.

Volonteri će po završetku dobiti potvrdu o završenoj praksi, odnosno pripravništvu u svrhu kreiranja boljih šansi pri zapošljavanju.

Odabrani UN volonteri radiće u prostorijama grada Istočno Sarajevo sa dodijeljenom osobom, pružajući podršku u jačanju odnosa sa organizacijama civilnog društva, građanskim i omladinskim udruženjima, kao i Regionalnom projektu u realizaciji aktivnosti na nivou grada.

Odabrani UN volonteri će tokom trajanja ugovora biti u obavezi da tokom radnog vremena pohađaju sertifikovane obuke za administrativne poslove, osnove računarstva i razvoj „mekih“ vještina /soft skils/.

U saopštenju se navodi da je ovo odlična prilika za mlade entuzijaste da se uključe u rad lokalne institucije, angažmanom posredstvom volontera UN za pripravništvo ili praktičan rad u trajanju od šest mjeseci, uz odgovarajuću nadoknadu za životne troškove.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom treba slati na adresu elektronske pošte registry.ba@undp.org.

Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu dva /ReLOaD2/ finansira EU, a realizuje Razvojni program UN /UNDP/.

Filter 2019