Mon. Oct 3, 2022
ћирилица /latinica

Crveni krst RS sutra obilježava Svjetski dan prve pomoći

Izvor: Filter

Crveni krst Republike Srpske u subotu, 10. septembra obilježiće Svjetski dan prve pomoći, koji se u svijetu obilježava svake godine u drugoj suboti, u mjesecu septembru.

“Svjesni smo da je u mnogim situacijama pravovremeno pružanje prve pomoći od velike važnosti u spašavanju ljudskih života. Svako od nas se vrlo često nađe u situaciji da pruži prvu pomoć drugome, a pravilno pružena prva pomoć izuzetno je značajna kako za pojedinca, tako i za širu zajednicu”, poručuju iz Crvenog krsta Republike Srpske.

Ove godine, Svjetski dan prve pomoći obilježava se isticanjem važnosti doživotnog učenja prve pomoći.

Pružanje prve pomoći  je humani čin koji pokreće ljude u izgradnji bolje, sigurnije i humanije zajednice.

“Svjetski dan prve pomoći obilježiće i opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta širom Republike Srpske, a posebnu pažnju posvetiće aktivnostima koje će doprinijeti širenju informacija o značaju poznavanja metoda i vještina u pružanju prve pomoći”, saopšteno je iz ove organizacije.

Pored redovnih aktivnosti, opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta Republike Srpske će povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći održati pokazne vježbe, kontrole kutija prve pomoći, akcije mjerenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, te izvršiti podjelu promotivno-edukativnog materijala stanovništvu.

Filter 2019