Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Tužilaštvo traži pritvor za Novitovića

Izvor: RTRS

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputiće danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Milana Novitovića zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Republički javni tužilac mjeru pritvora predložiće zbog okolnosti koje upućuju na bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, korištenjem svog službenog položaja i funkcije koju obavlja, mogao preduzeti radnje kojima bi ometao krivični postupak uticajem na svjedoke u cilju prilagođavanja njihovih iskaza interesima svoje odbrane, a sve u namjeri da izbjegne ili umanji svoju krivičnu odgovornost, saopšteno je iz Tužilaštva.

Mjeru pritvora tužilac će predložiti i zbog težine krivičnog djela, odnosno činjenice da se istom na teret stavlja kvalifikovani oblik krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja za koje je propisana kazna zatvora od jedne do deset godina.

Novitović je uhapšen prije tri dana, a policija je juče pretresla više lokacija radi prikupljanja dokaza u ovom slučaju.


Filter 2019