Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Sutra prezentacija programa podrške Mađarske poljoprivredncima

Izvor: Srna

Gradska uprava Istočno Sarajevo pozvala je zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa područja Sarajevsko-romanijske regije da sutra prisustvuju prezentaciji Programa podrške Vlade Mađarske poljoprivrednicima u Republici Srpskoj za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata.

Prezentacija podrazumijeva predstavljanje javnog poziva za dodjelu besplatnih sredstava poljoprivrednicima, detalja o podršci i uslova za prijavu na javni poziv, saopšteno je iz Gradske uprave.

Poljoprivrednici će moći da saznaju sve o uslovima javnog poziva, ali i da dobiju odgovore na pitanja u vezi sa ovim programom.

Prezentacija će biti održana u zgradi Gradske uprave Istočno Sarajevo u 13.00 časova.

Pomoć poljoprivrednicima u Republici Srpskoj je prva faza podrške koju su u novembru prošle godine dogovorili premijer Mađarske Viktor Orban i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Prvi projekat podrazumijeva dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u Republici Srpskoj do 70 odsto subvencija za nabavku mehanizacije, opreme i alata mađarske proizvodnje, a poljoprivrednici će moći da ostvare pravo na sredstva u pojedinačnom iznosu od 2.500 do 25.000 evra.

Filter 2019