Sat. Oct 1, 2022
ћирилица /latinica

Srednjim školama uručeno 40 univerzitetskih udžbenika

Izvor: Srna

Dekan Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović uručio je danas u Istočnom Novom Sarajevu univerzitetski udžbenik “Uvod u veb programiranje”, autora Danijela Mijića, bibliotekama Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža i Srednje škole “28. juni”.
Popović je istakao da su škole dobile po 20 udžbenika, te da će srednjoškolci uz pomoć doniranih udžbenika dobiti dodatna znanja koja nisu predviđena planom i programom obrazovanja u srednjim školama.

“Ovo su znanja koja su danas u informatici najpotrebnija, a tiču se veb programiranja i kada se budu upisivali na neki od fakulteta mi preporučujemo da to bude ETF Univerziteta u Istočnom Sarajevu”, naveo je Popović i dodao da će ovaj fakultet u narednom periodu nastaviti promociju nauke i znanja u srednjim školama u Srpskoj.

Autor knjige “Uvod u veb programiranje” profesor Danijel Mijić rekao je novinarima da sadržaj knjige pokriva uvodni dio oblasti veb programiranja, te da u Istočnom Sarajevu postoji veliki broj učenika koji svoje školovanje mogu nastaviti na ETF-u.

Mijić je naveo da iz razgovora sa nastavnicma zna da đaci imaju predmete Veb dizajn i Veb programiranje, te da knjiga može pokriti nastavu iz tih predmeta.

Direktor Srednje škole “28. juni” Boris Brajović istakao je da se u ovoj školi obrazuju tehničari informacionih tehnologija, te da će donirani udžbenici koristiti radu ove srednjoškolske ustanove.

“Naša srednja škola obrazuje tehničare tih smjerova i učenici su zadovoljni i zainteresovani upis. Nadamo se da će upravo sa radom u srednjoj školi i ovom literaturom postizati dobre uspjehe i da će oni biti budući studenti ETF-a”, rekao je Brajović.

Direktor Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” Branka Kovačević istakla je da će donirani udžbenici poslužiti za unapređenje znanja i kompetencija, posebno onim učenicima koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima svih nivoa.

Učenik četvrtog razreda Srednje škole “28. juni” Dušan Perić naveo je da će donirane knjige biti značajne za obrazovni proces jer u nastavnom planu i programu trenutno nema mnogo udžbenika za stručne predmete.

Filter 2019