Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Sastanak sa građanima o izgradnji mosta na spoju Ilidžanske i Derokove ulice

Foto: Opština Istočna Ilidža

Izvor: Filter

U Ilidžanskoj ulici, u Gornjem Kotorcu, načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović sastao se sa stanovnicima ovog dijela opštine.

Razgovarano je o izgradnji mosta na rijeci Kasindolki, na mjestu spoja Ilidžanske i Derokove ulice (tzv. Cabov most), koji je uništen tokom poplava koje su 2021. godine pogodile Istočnu Ilidžu.

Kako je saopšteno iz Opštine, Božović predstavio projekat mosta širine devet metara, od čega je širina saobraćajnice šest metara, a dvije pješačke staze široke su po 1,5 metar.

Foto: Opština Istočna Ilidža

Božović je obavjestio prisutne graćane da je nakon izrade idejnog projekta opštinska administracija počela prikupljanje neophodnih dozvola, koje su uslov za izradu glavnog projekta, te planiranje izgradnje mosta u budžetu Opštine za 2023. godinu.

Foto: Opština Istočna Ilidža

“Zajedno sa projektom mosta u Budžetu za sljedeću godinu planiraju se i sredstva za rekonstrukciju Ilidžanske ulice u dužini od 300 metara”, rekao je načelnik Božović.

On je pojasnio da će se graditi most ovih dimenzija zbog mogućnosti izgradnje brze ceste na magistralnom putu M18. Tada bi ovaj most bio jedina poveznica ovog naselja sa ostatkom opštine, s obzirom na to da Ilidžanska ulica neće imati spoj sa magistralnim putem M18.

Nakon sastanka je saopšteno i to da su stanovnici ovog dijela opštine Istočna Ilidža tražili su da se na ovom dijelu rijeke Kasindolke  uradi privremeni pješački most. Na Božovićevu primjedbu da je takav most nesiguran i da niko ne može garantovati bezbjednost pješaka, rekli su da će oni potpisati zahtjev za gradnju i preuzeti odgovornost za prelaske preko privremenog mosta.

Foto: Opština Istočna Ilidža
Filter 2019