Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /latinica

Pjesma “Jedina Srpska” vječna sprega “Beogradskog sindikata” i Srpske

Izvor: Srna

Koncert “Beogradskog sindikata” na šetalištu “Dr Miodrag Lazić” u Istočnoj Ilidži pun je simbolike i predstavlja najljepši završetak ljetne sezone, izjavio je večeras uoči koncerta član ovog benda Ognjen Janković.

Janković je novinarima rekao da im je veoma drago što konačno imaju priliku da nastupe u Istočnom Sarajevu, jer su im građani sa ovih prostora redovno u porukama postavljali pitanje kada će doći.

On je dodao da pjesma “Jedina Srpska”, koja je njihov poklon Republici Srpskoj, ima šansu da ostane kao vječna sprega između “Beogradskog sindikata” i Srpske.

“Mi smo kroz šalu napravili da to bude jedna trilogija, s obzirom da je `Jedina Srpska` izašla nakon pjesama `Dogodine u Prizrenu i `Sviće zora`. Često ističemo da matica srpstva više nije u Srbiji, već upravo u Republici Srpskoj, a za to ima mnogo razloga. Zato je pjesma najmanje što Srpska zaslužuje”, naglasio je Janković.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da se večerašnjim koncertom zaokružuje veliki jubilej – 30 godina postojanja ove lokalne zajednice, koji je u proteklom periodu obilježen brojnim aktivnostima.

“Nadam se da će svi građani Istočne Ilidže, ali i cijelog Srpskog Sarajeva uživati u večerašnjem spektaklu, koji će prirediti `Beogradski sindikat` na novom šetalištu”, rekao je Božović.

Filter 2019