Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Preminuo dr Dejan Kafka

Izvor: Filter

“Sa žaljenjem vas obaveštavamo da je nakon teške i kratke bolesti preminuo naš dugogodišnji prijatelj i saradnik primarijus doktor Dejan Kafka, specijalista dječije hirurgije”, saopštili su iz Bolnice “Srbija”.

Biografija

Dr Dejan Kafka rođen je 29. 5. 1961. godine u Sarajevu, gde je završio osnovnu i srednju školu, kao i Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu 1985. godine.
U periodu od 1985. od 1986. godine zaposlio se na Institutu za patologiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu kao ljekar obdukcije, a zatim stažira od 1986. od 1988. godine na Klinici za dječiju hirurgiju Univerziteta u Sarajevu.

Od 1988. od 1992. godine godine bio je na specijalističkom stažu na dječijoj hirurgiji na Klinici za dječiju hirurgiju Univerziteta u Sarajevu. U februaru 1992. polaže specijalistički ispit iz dječije hirurgije.

Rat ga je zatekao u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Početkom januara 1994. godine sa grupom srpskih ljekara i sestara uhapšen je i zatvoren u kasarni Viktor Bubanj, samo zato što se izjašnjavao kao pripadnik srpskog naroda. Nakon oslobađanja iz zarobljeništva, radio je za Bolnicu Kasindo od 1994. godine. od 1996. godine.

Od 1996. godine do 2011. godine bio je zaposlen u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djece Srbije „dr Vukan Čupić“ na Odjeljenju za opštu i abdominalnu hirurgiju.

Titulu primarijusa dobija u septembru 2011. godine.

Na Klinici za dječiju hirurgiju Kliničkog centra Banja Luka bio je zaposlen do 2013. godine.

U Zavodu za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine počinje radio je od 2013. godine do danas.

Dr Dejan Kafka bio je član Srpskog ljekarskog društva, Ljekarskog društva Bosne i Hercegovine, Sekcije dječije hirurgije, Udruženja dječijih hematoonkologa Srbije, Udruženja endoskopskih hirurga Srbije, EUPSA (European Pediatric Surgical Association) i APSA (American Pediatric Surgical Association).

Proteklih 25 godina dolazio je u Bolnicu “Srbija” na ambulantne preglede i operacije. Kao gostujući ljekar operisao je više od 1 000 pacijenata u ovoj ustanovi.

“Grad Istočno Sarajevo i Bolnica “Srbija” će uvek biti zahvalni doktoru Kafki za sve što je učinio za naš grad i bolnicu i pamtićemo ga kao velikog i dobrog čoveka”, saopštili su iz Bolnice “Srbija”.
·

Filter 2019