Sun. Oct 2, 2022
ћирилица /latinica

Prvenstvo Balkana u džudou ovog vikenda u Palama

Izvor: Filter

Prvenstvo Balkana u džudou, za kategoriju mlađih pionira i pionirki, održaće se 24. i 25. septembra u sportskoj dvorani „Peki“ u Palama u organizaciji džudo kluba “Romanija“. Ovaj klub je organizaciju ovog sportskog događaja dobio od „Balkanske džudo federacije“ i Džudo saveza BiH.

Početak takmičenja je planiran za 10.00 časova i za prvi i za drugi dan takmičenja, a svečano otvaranje zakazano je 24. septembra sa početkom u 16.00 časova u dvorani „Peki“.

“Ovo prvenstvo ima veliki značaj za opštinu Pale, grad Istočno Sarajevo i sport u cjelini, s obzirom na to da na njemu
učestvuje oko 400 takmičara iz 10 balkanskih zemalja Srbije, Rumunije, Bugarske, Crna Gore, Grčke, Turske, Albanije, Sjeverne Makedonije, Kipara i Bosne i Hercegovine”, saopštili su iz džudo kluba „Romanija“.

Džudo klub „Romanija“ poziva sve ljubitelje ovog sporta da svojim prisustvom uveličaju takmičenje uz napomenu da će se 25. septembra, nakon završetka finalnih borbi Prvenstva Balkana, održati i Prvenstvo BiH u džudou za mlađe seniore i seniorke.

“Džudo je prilično popularan sport na ovim prostorima. Ovdje se održavaju brojna takmičenja, džudo kampovi i osnivaju klubovi, a iz Istočnog Sarajeva je nekoliko imena iz svijeta džudoa poznato na globalnom nivou”, poručili su iz ovog džudo kluba.

Filter 2019