Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Počinje rekonstrukcija zgrade u kojoj će biti Rektorat i Muzička akademija

Izvor: Srna/Filter

Ugovor o rekonstrukciji objekta za potrebe Rektorata Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Muzičke akademije potpisali su danas rektor Univerziteta Milan Kulić i Zoran Popić, direktor firme “Građenje” kojoj je povjeren ovaj posao.

Zgrada se nalazi u ulici Stefana Nemanje u Istočnom Novom Sarajevu.


Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić istakao je da je vrijednost rekonstrukcije buduće zgrade rektorata Univerziteta i Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu 9.348.776 KM, koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske.

“Danas, nakon dvije godine i svih neophodnih procedura, kupovine zgrada, izrade projektne dokumentacije i komplikovanog zakona o javnim nabavkama, ipak smo uspjeli uz napor svih nas, a posebno Vlade Republike Srpske”, rekao je Ćosić i dodao da se ovom rekonstrukcijom završava ciklus ulaganja u visoko obrazovanje u Istočnom Sarajevu, za šta je izdvojeno više od 20 miliona KM.

On je istakao da u gradu Istočno Sarajevo grade zgradu studentskog doma, da počinje rekonstrukcija rektorata, da se u Palama gradi zgrada fakulteta sporta i fizičke kulture.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić očekuje da će rekonstrukcijom biti stvoreni još bolji uslovi za razvoj i napredak Univerziteta.

“Nadam se da ćemo u predviđenom roku, a to je 10 mjeseci od uvođenja u radove, završiti ovaj dio građevinskih radova i početi se baviti opremanjem zgrade rektorata i da uselimo u novu zgradu”, naveo je Kulić.

Procedura javne nabavke uspješno je okončana iako je trajala mjesec dana duže od predviđenog roka, a izvođač radova firma “Građenje” sa Pala očekuje da rekonstrukcija krene u narednih mjesec dana, rekao je direktor ove firme Zoran Popić.

U ovom projektu zajedno su učestvovali rektorat Univerziteta, grad Istočno Sarajevo i opština Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik ove lokalne zajednice Jovan Katić naglasio je da je ova opština jedinstvena u regionu jer se u njoj u jednom trenutku grade zgrade obdaništa, osnovne škole, rektorata, jedne visokoobrazovne ustanove i studentskog doma, na šta stanovnici Istočnog Novog Sarajeva trebaju biti ponosni.

Predsjednik Unije studenata Republike Srpske Uroš Bjelica istakao je da je ovaj dan istorijski za Univerzitet u Istočnom Sarajevu, kao i za mlade koji trebaju ostati u Srpskoj.

On je pohvalio rad gradske uprave i zahvalio Vladi i institucijama Republike Srpske na rješavanju gorućih studentskih problema.

Filter 2019