Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Počinje obilježavanje jubileja, 30 godina postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Izvor: Srna

Univerzitet u Istočnom Sarajevu obilježiće jubilej, 30 godina postojanja brojnim kulturno-umjetničkim aktivnostima od danas do petka, 16. septembra, najavljeno je iz ove visokoobrazovne institucije.

Prvog dana obilježavanja jubileja u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 17.00 časova planirano je otvaranje izložbe radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a u 18.00 časova Svečana akademija.

Sutra će u amfiteatru Filozofskog fakulteta Pale sa početkom u 9.00 časova u organizaciji Univerziteta u Istočnom Sarajevu i grada Istočno Sarajevo, a pod pokroviteljstvom predsjednika Vlade Republike Srpske, biti otvoren naučni skup „Uloga i značaj Srpskog Sarajeva u stvaranju Republike Srpske“. Izjave za medije planirane su u 8.45 časova.

Istog dana, na Filozofskom fakultetu u 17.00 časova biće upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji između Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Instituta za savremenu istoriju u Beogradu, u 18.00 časova promocija knjige „Spoljna politika Rusije u godinama jugoslovenske krize 1985-1995.“ autora akademika Jelene Guskove.

U 19.00 časova planirana je promocija monografije „30 godina Univerziteta u Istočnom Sarajevu“ u amfiteatru Filozofskog fakulteta.

Posljednjeg dana obilježavanja jubileja, u petak, 16. septembra, u 9.00 časova predviđena je posjeta srpskom Vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik“ na Sokocu, a u 10.00 časova posjeta manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji. 

Filter 2019