Mon. Oct 3, 2022
ћирилица /latinica

Potpisan sporazum SNSD-a, DEMOS-a, US, NDP-a i SP o djelovanju u Sarajevsko-romanijskoj regiji

Izvor: Srna

Koalicione partije SNSD, DEMOS, Ujedinjena Srpska, NDP i SP na području Izborne jedinice osam potpisale su danas na Palama sporazum o podršci na predstojećim izborima kandidatima SNSD-a Miloradu Dodiku za predsjednika Republike Srpske i Željki Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH.


Sporazum su potpisali predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić, te predsjednici regionalnih odbora Sarajevsko-romanijske regije DEMOS-a Aco Stanišić, Ujedinjene Srpske Zoran Trapara, NDP-a Siniša Lasica i SP-a Slobodan Pajić.

Ćosić je rekao da su se dogovorili, nakon jučerašnjeg potpisivanja sporazuma koalicionih partnera na nivou Republike Srpske, da odmah iz Izborne jedinice osam pošalju podršku da će birači ovih pet partija na isti način u ovoj izbornoj jedinici da podrže Dodika i Cvijanovićevu.

Prema njegovim riječima, Dodik i Cvijanovićeva su najbolja politička ponuda za pojedinačne funkcije, tako da će u tom svjetlu i biti promovisani kako bi pobijedili.

“Ono što je bitnije u ovo predizborno vrijeme je da izbori budu i prođu. Mi ovdje u pet lokalnih zajednica zajednički vršimo vlast, u tri od njih smo opozicija i trudimo se da svi građani osjete korist i dobrobit za svoje funkcionisanje, što ćemo raditi i u buduće”, rekao je Ćosić novinarima.

On je naglasio da se potpisnici sporazuma u narednih 15 dana trebaju truditi da kampanja teče što mirnije, regularnije, te da istaknu kandidate koje su podržali, uvjereni u pobjedu Dodika i Cvijanovićeve.

Stanišić je rekao da je ovo potpisivanje sporazuma bilo očekivano, posebno nakon jučerašnjeg potpisivanja na nivou predsjednika stranaka, te dodao da će rezultati nakon izbora biti kao i sada, ubjedljiva pobjeda Dodika i Cvijanovićeve.

“Poruka za političare koji se kandiduju jeste da ono što obećaju svojim potencijalnim glasačima i ispoštuju nakon izbora, jer će ih tako više cijeniti i imaće jednu bolju sliku kod naroda”, poručio je Stanišić.

Trapara je rekao da je cilj potpisivanja ovog sporazuma pobjeda Cvijanovićeve za srpskog člana Predsjedništva BiH i Dodika za predsjednika Republike Srpske, odnosno neupitna podrška ovim kandidatima.

“Nadam se da ćemo svi 2. oktobra slaviti, kako našu koalicionu pobjedu, tako i pobjedu Dodika i Cvijanovićeve”, rekao je Trapara.

Pajić je rekao da je Socijalistička partija oduvijek u koaliciji sa SNSD-om, te dodao da na području grada Istočno Sarajevo socijalisti već 12 godina zajedno sa ovom najvećom političkom partijom zajedno rade, grade i prave.

“Nijedna država na svijetu ne može biti bez socijalista, jer je svakoj zemlji potreban socijani program, kog se drži partija i u kom su na prvom mjestu čovjek, djeca, penzioneri, studenti, ali i ekonomija”, poručio je Pajić i dodao da će ova kolaicija nastaviti sa novim pobjedama.

Lasica je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma na nivou grada Istočno Sarajevo, te dodao da NDP prvi put u svom postojanju glasa za kandidate iz SNSD-a.

“U ovom trenutku kandidati SNSD-a Dodik i Cvijanovićeva mogu dobro da zastupaju Republiku Srpsku u Srpskoj i na nivou BiH”, rekao je Lasica, te poručio da će njegova stranka raditi na njihovoj pobjedi, ali i na zajedničkoj pobjedi u Srpskoj sa svojim koalicionim partnerima Socijalističkom partijom.

Filter 2019