Mon. Oct 3, 2022
ћирилица /latinica

Opština Istočna Ilidža sufinansira boravak djece u vrtićima

Izvor: Srna

Načelnik opštine Istočna Ilidža uručio je danas ugovore o sufinansiranju troškova boravka djece u vrtićima na području ove lokalne zajednice za 67 korisnika ovih usluga.
Roditelji djece koja pohađaju tri vrtića na područja Istočne Ilidže mjesečno će dobijati 100 KM za jedno dijete.

“Opština Istočna Ilidža već nekoliko godina zaredom finansira troškove boravka u privatnim vrtićima, za šta se na godišnjem nivou izdvaja više od 100.000 KM”, naveo je načelnik opštine Marinko Božović.

On je dodao da porodice čija primanja po članu iznose manje od 400 KM imaju pravo na mjesečnu finansijsku pomoć od 100 KM za jedno dijete, dok oni čija su primanja po članu veća od 400 KM imaju pravo na jednokratnu finansijsku pomoć od 500 KM.

“Jedan od kriterijuma koji je neophodno ispuniti jeste da oba roditelja imaju stalno mjesto boravka na području opštine Istočna Ilidža”, rekao je Božović.

Danka Minić, majka troje djece od kojih dvoje pohađa vrtić, ističe da je zahvalna na ovom vidu podrške koji mnogo znači roditeljima u Istočnoj Ilidži.

Daliborka Tomić, koja je već treću godinu korisnik pomoći koju pruža ova lokalna zajednica, rekla je da ova pomoć mnogo znači roditeljima i da oni podržavaju svaku akciju koja pomaže građanima.

Filter 2019