Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /latinica

Najuspješnije Balkansko prvenstvo do sada: 22 medalje za džiu džicu klub “Slavija”

Izvor: Filter

U Banja Luci je od 15. do 18. septembra održano 17. Balkansko prvenstvo u džiu džici za sve uzraste. Učestvovalo je 795 takmičara iz 19 država.

Organizator ovog takmičenja je bio savez Republike Srpske u saradnji sa Balkanskom i Evropskom džiu džicu Federacijom, a takmičenje je zamišljeno kao otvoreno prvenstvo Balkana.

U sklopu reprezentacije Republike Srpske nastupio je 31 takmičar džiu džicu kluba Slavija, koji su na ovom prvenstvu ponosno predstavljali svoj klub, opštinu Istočno Novo Sarajevo i grad Istočno Sarajevo.

“Takmičari ovog kluba osvojili su čak 22 balkanske medalje, što predstavlja najuspiješnije balkansko prvenstvo u 14 godina postojanja kluba. Nakon ovog prvenstva, klub je bogatiji za 7 prvaka Balkana, 5 viceprvaka Balkana i 10 bronzanih medalja”, saopštili su iz džiu džica kluba “Slavija”.

Prvaci Balkana su Bojanić Luka, Antunović Milan, Petrović Kristijan, Kenjić Boriša, kao i Ždrale Anđela, Ždrale Anja i Matić Lazar.

Viceprvaci Balkana postali su Nišić Uroš, Ikonić Dimitrije, Bujak Davor, Elek Mia i Mitrić Katarina.

Babalj Danijel, Rajak Nina, Ikonić Dimitrije, Ilić Aleksej osvojili su bronzane medalje kao i Bojanić Uroš, Damjanović Danijel, Ristić Slobodan, Mandić Milan, Šantić Filip i Nišić Teodora.

“Džiu džicu klub Slavija još jednom je potvrdila sistemski rad kroz sve selekcije kluba osvojivši najveći broj Balkanskih medalja u konkurenciji klubova džiu džicu saveza Republike Srpske”, poručili su iz ovog kluba.

Takmičari džiu džicu kluba “Slavija” nastupiće na međunarodnom turniru “Istočno Sarajevo Open 2022” koji će se održati 15. oktobra u Istočnom Sarajevu u organizaciji ovog kluba, zatim Svjetsko prvenstvo u Abu Dabiju krajem oktobra na kojem će se okupiti najbolji takmičari svijeta i početkom novembra na međunarodnom turniru u Baru u Crnoj Gori.

Filter 2019