Sun. Oct 2, 2022
ћирилица /latinica

Inspekcija izdala devet prekršajnih naloga u iznosu od 5.200 KM

Izvor: Srna

Inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo izvršili su 28 kontrola i u devet slučajeva utvrdili određene nepravilnosti, za šta su izdati prekršajni nalozi u vrijednosti 5.200 KM, rekao je juče Srni načelnik Odjeljenja Ratko Đurović.

Đurović je naglasio da su inspektori najčešće konstatovali neizdavanje računa u objektima koji se bave prometom prehrambene i neprehrambene robe, te u objektima koji obavljaju djelatnost pružanja usluga ishrane i pića – bifei, kafići, roštiljnice i drugi ugostiteljski objekti.

On je istakao da je Odjeljenje za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo, u sinhronizovanoj akciji sa Inspektoratom Republike Srpske, od 29. avgusta do 2. septembra provelo inspekcijske kontrole na području šest opština u sastavu grada, sa akcentom na izdavanje fiskalnih računa.

Prema njegovim riječima, u pojačanoj kontroli Odjeljenje je angažovalo sve raspoložive tržišne inspektore koji su vršili kontrolu svih privrednih subjekata koji podliježu fiskalizaciji, dakle, svih trgovačkih, uslužnih i drugih subjekata koji imaju zakonsku obavezu da kupcima i korisnicima svojih usluga izdaju fiskalne račune.

Đurović je rekao da inspektori, osim ovih aktivnosti, redovno kontrolišu i naplatu boravišne takse, a te kontrole će biti pojačane početkom zimske sezone, kada se očekuje i najveći broj turista.

On je pozvao vlasnike kuća za odmor, apartmana i soba za iznajmljivanje, koji još nisu izvršili kategorizaciju objekata u kojima vrše usluge smještaja, da to učine.

Prema njegovim riječima, gradski inspektori će do kraja godine vršiti i redovne kontrole u oblastima prometa prehrambene, neprehrambene robe, ugostiteljstva, turizma, proizvodnje i uslužnih djelatnosti.

Filter 2019