Sun. Oct 2, 2022
ћирилица /latinica

Iz opštinskog budžeta 60.000 KM za projekte zajednica etažnih vlasnika

Izvor: Filter

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić potpisao je ugovore sa 112 predstavnika zajednica etažnih vlasnika, koji su aplicirali na Javni poziv za sufinansiranje projekta zajednica etažnih vlasnika.

Sufinansiranje projekata po ovom pozivu vrši se sredstvima iz budžeta Opštine za 2022. godinu u ukupnom iznosu od 60.000,00 KM.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić istakao je da su navedena sredstva izdvojena za potrebe koje su iskazali predstavnici zajednica etažnih vlasnika, te dodao da najveći dio biti upotrijebljen za nabavku protivpožaranih aparata.

“Prioritet je protivpožarna zaštita, jer smo u prethodnom periodu imali tri požara u stambenim objektima i želja nam je da to u narednom periodu spriječimo”, naglasio je Katić.

Dio sredstava namijenjen je i za sanaciju krovova, popravku interfona i drugih projekata koje su kandidovali vlasnici stanova.

„Ove godine prijavljen je rekordan broj zajednica etažnih vlasnika stoga ćemo u budžetu za narednu godinu pokušati da povećamo sredstva za ove namjene“, rekao je Katić.

Filter 2019