Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /latinica

Elek: Očekujem dobre vijesti iz Moskve nakon sastanka Dodika i Putina

Izvor: Srna

Direktor preduzeća “Sarajevo-gas” iz Istočnog Sarajeva Nedeljko Elek ocijenio je da je predstojeći sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina u Moskvi prekretnica, šansa koja se ukaže jednom u 200 godina i koja se mora iskoristiti.

Elek je podsjetio da je Vlada Republike Srpske preko preduzeća “Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo odlučilo da uđe u gasifikaciju istočnog dijela Republike Srpske, te smatra da će sastanak Dodika i Putina praktično biti kamen temeljac tog projekta.

“Zajedno sa Ministarstvom energetike i rudarstva Republike Srpske projektujemo izgradnju gasne elektrane koja će da bude na Jahorini, a riješila bi i napajanje električnom energijom. Republika Srpska ima potpisan direktan gasni aranžman sa Rusijom u kojem se Srpska tretira kao država, isto kao i Srbija, kroz formu koja u ovom trenutku znači najjeftiniju cijenu gasa u Evropi”, rekao je Elek Srni.

On je dodao da očekuje dobre vijesti iz Moskve, napomenuvši da Republika Srpska jedina u regionu ima viškove električne energije.

“Sa ovom gasnom infrastrukturom koju budemo uradili u naredne dvije godine stvorićemo i dodatne viškove električne energije s kojom ćemo moći izaći na tržište i omogućiti dodatne prilive u budžet”, dodao je Elek.

Dodik bi sutra trebalo da se u Moskvi sastane sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

Filter 2019