Sun. Oct 2, 2022
ћирилица /latinica

Dodik: Srpska stoji iza projekta turističkog kompleksa na Zelengori, na proljeće put

Izvor: Srna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Kalinoviku da Republika Srpska ima ozbiljan pristup prema projektu izgradnje turističkog kompleksa na Zelengori i da se neće povući iz njega, nego će u najkraćem mogućem vremenu završavati bar osnovne funkcije.

Nakon razgovora sa načelnikom opštine Kalinovik Radomirom Sladojem, Dodik je za proljeće najavio početak izgradnje puta dužine 22 kilometra do turističkog kompleksa na Zelengori.

“Republika Srpska je stavila u svoj plan da izgradi tu prvu fazu, a onda od turističkog kompleksa ka Čemernu treba da se izgradi put širine pet metara što će omogućiti regionalnu komunikaciju i najbližu povezanost Hercegovine sa ovim krajem”, precizirao je Dodik.

On je naveo da će elektrifikaciju turističkog kompleksa raditi zajedno opština i “Elektroprivreda”, dok će opština rješavati pitanje vodovoda i kanalizacije.

“Koliko sam upoznat, već se radi rezervoar gore”, rekao je Dodik, ističući da je turistički kompleks na Zelengori uz Hidroelektranu “Ulog” kapitalni projekat na području opštine Kalinovik.

Srpski član Predsjedništva rekao je da opština Kalinovik predstavlja sjajan primjer opštine koju čvrsto vode načelnik i njegov tim.

“Načelnik je stabilizovao sve funkcije opštine, koja je na pomoć ljudima koji žive ovdje”, konstatovao je Dodik.

On je čestitao Sladoju i njegovim saradnicima na projektima i programima koje preduzimaju prema različitim kategorijama stanovništva.

Sastanku sa načelnikom opštine Kalinovik prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković.

Filter 2019