Mon. Oct 3, 2022
ћирилица /latinica

Dimićima sa Pala renovirana kuća

Foto: HO Srbi za Srbe

Izvor: Filter

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” u saradnji sa ljudima dobrog srca je porodici Dimić iz Sumbolovca renovirala kuću.

“Radovi su obuhvatili postavljanje laminata, zamjenu stolarije i instalacija u kuhinji, izradu kupatila i septičke jame, izlivanje trotoara i ploče za šupu koju će porodica sama dovršiti, postavljanje fasade, kao i nabavku električnog šporeta”, saopštili su iz humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Porodicu čine Vladimir, Mlađenka, Svjetlana (12), Vasilije (4) i Maša (1). Otac radi na benzinskoj pumpi, dok je majka nezaposlena jer ima oštećenje vida, pa bez naočara praktično ne vidi. Nažalost, bolest nije zaobišla ni malog Vasilija koji ima ugrađen šant. Imao je tri operacije i trenutno na svakih šest mjeseci moraju da idu na kontrole i snimanje glave.

“Pošto žive u podnožju manjeg brda koje je prepuno vode, imali su velikih problema sa poplavama, a sada, dom koji je nekada bio bez najosnovnijih uslova za život je sve ono što bi poželjelo svako dijete”, poručili su iz ove organizacije.

Filter 2019