Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Vlada Srpske odobrila sredstva za pomoć mladima, evo kako da se prijavite

Izvor: Glas Srpske

Vlada  Republike Srpske donijela je danas Odluku o odobrenju novca iz budžeta RS za isplatu jednokratne novčane pomoći mladima u Republici Srpskoj od po 100 KM, koju će mladi moći da realizuju od 5. do 25. septembra 2022. godine.

Ovo je drugi put da Vlada Republike Srpske, s ciljem podrške materijalnom statusu mladih, realizuje ovakav vid podrške, što je, kako kažu u Vladi RS, posebno značajno na početku školske godine.

“Velika zainteresovanost za prvu tranšu, kada se za podršku registrovalo više od 130.000 mladih, ukazuje na činjenicu da je Vlada Republike Srpske donoseći Odluku o isplatu jednokratne pomoći reagovala na adekvatan način, dajući podršku srednjoškolcima, studentima i mladima. Svi oni koji su već dobili jednokratnu pomoć u julu, biće isplaćeni po automatizmu, dok će oni koji imaju između 16 i 29 godina, a još nisu registrovani, moći da se prijave putem aplikacije na portalu Ministarstva finansija Republike Srpske”, saopšteno je iz Vlade RS.

Vlada Republike Srpske donijela je danas i Odluku o dodjeli jednokratne pomoći djeci poginulih boraca koja nisu zaposlena.

Pojedinačna jednokratna pomoć iznosi 1.000 KM i biće isplaćena u septembru i to prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Filter 2019