Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Biciklisti pišu istoriju: Tim Republika Srpska učestvuje na Trci kroz Srbiju!

Izvor: Glas Srpske

Poslije punih 29 godina biciklistički tim Republika Srpska učestvovaće na Trci kroz Srbiju, a s obzirom na sve okolnosti možemo reći da je ovo istorijski korak za sport u Srpskoj. Biciklisti iz šest zemalja predvođeni Đorđem Lazarevićem iz Istočnog Sarajeva braniće boje Srpske tokom četiri etape na 62. izdanju najstarije trke u regionu

Aplauz koji su sinoć tokom svečanog otvaranja dobili u Požarevcu govori da će imati veliku podršku tokom trke, a prvi čovjek tima Vladimir Kuvalja srećan je i ponosan zbog ovog koraka.

“Formirali smo tim Republika Srpska u trenucima kada se susrećemo sa konstantnim pritiskom Međunarodne biciklističke unije (UCI) koja zahtijeva da na našoj najjačoj trci “Beograd – Banjaluka” ne smiju biti istaknuti simboli Srpske. Već je poznato je šta smo im odgovorili na te zahtjeve, a sada i nastupamo pod imenom Republika Srpska. Prošlo je punih 29 godina od našeg posljednjeg učešća na Trci kroz Srbiju pod ovim imenom i mogu da kažem da sam vrlo ponosan na ovaj tim. Veliku podršku dobili smo od ministarstva porodice, omladine i sporta, predsjednica Republike Srpske, te srpskog člana Predsjedništva BiH”, rekao je Kuvalja.

Lazarević je istakao da je srećan što će nastupiti u dresu Republike Srpske, te poručio da će dati sve od sebe da njegov tim bude u prvoj polovini karavana koji broji 27 ekipa. Danas startuje prva etapa od Požarevca do Mionice.

Filter 2019