Wed. Nov 30, 2022
ћирилица /latinica

Biciklistički maraton okupio 110 učesnika u Višegradu

Izvor: Srna

U Višegradu je na biciklističkoj stazi dugoj 30 kilometara održan prvi biciklistički maraton koji je okupio 110 učesnika iz Višegrada i regije.

Jedan od organizatora maratona Vladislav Mikavica rekao je novinarima da su se učesnici kretali stazom do Planinarskog doma Gostilja i dalje do Loznice i Koritnika, a povratak je bio obalom Drine.

“Na maratonu je bila i staza za djecu do Višegradske banje.

Bilo je pedesetak učesnika iz drugih gradova i oko 60 domaćih učesnika. Za goste smo pripremili majice, a svim učesnicima uručene su medalje”, naveo je Mikavica.

On je dodao da će nastojati da maraton bude tradicionalan i da bude uvršten u manifestacije opštine Višegrad. Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je da su opština i drugi sponzori pomogli održavanje maratona.

“Ovo je još jedan događaj koji upotpunjuje našu turističku sezonu”, istakao je Đurević. Bane Biljić sa Sokoca rekao je da je priroda prelijepa i da je vožnja bila odlična. Iva Andrić iz Višegrada rekla je da dugo vozi bicikl i da je zato odlučila da učestvuje u ovom maratonu.

Andrej Novaković kaže da voli ovaj sport i da vozi bicikl već četiri godine. Prvi biciklistički maraton održan je juče u organizaciji Biciklističke sekcije Planinarsko-sportskog društva “Stolac”.

Filter 2019