Sun. Oct 2, 2022
ћирилица /latinica

Saopštenje za javnost Demokratskog saveza Pale

Izvor: Filter

DEMOS Pale analizirao je u prethodnom periodu stanje u ovom opštinskom odboru, te je konstatovano da je u proteklih nešto više od tri i po godine, otkako je osnovana ova politička opcija, izgrađena stabilna i snažna organizaciona struktura, koja će svoj prvi ispit na parlamentarnom nivou imati u oktobru ove godine, saopšteno je iz OO DEMOS-a Pale.

Predsjednik opštinskog odbora Demokratkog saveza – DEMOS Pale Dejan Kojić istakao je da je DEMOS politička partija koja je nastala nakon Opštih izbora 2018. godine i da je od tada do danas izgrađena stranačka infrastruktura u gotovo svim opštinama u Republici Srpskoj, a jedan od najbolje organizovanih odbora je upravo paljanski odbor.

“Lokalni izbori pokazali su da je u samo dvije godine DEMOS u Palama postao prepoznatljiv politički faktor kojem sugrađani vjeruju i DEMOS je već 2020. godine po broju osvojenih glasova bio druga politička partija u Palama. U proteklom periodu nastavljene su aktivnosti na jačanju ogranizacionih kapaciteta odbora, te je formirano 11 mjesnih odbora koji ukupno broje 239 članova koji aktivno učestvuju u radu. Članovi ovih odbora su osobe koje su u svojim sredinama i naseljima prepoznati kao nosioci pozitivnih aktivnosti i promjena, koji kroz aktivno učešće u zajednici unapređuju uslove života u našoj opštini”, navodi se u saopštenju.

Takođe, u proteklom periodu organizacije žena i mladih radile su na jačanju i afirmaciji ovih organizacija u sklopu samog opštinskog odbora, ali i njihovoj prepoznatljivosti među sugrađanima.

“Realizovan je niz aktivnosti koje su ne samo naišle na pozitivne reakcije javnosti, već i dovele do omasovljavanja ovih organizacija, te u paljanskom DEMOS-u sa ponosom možemo istaći da su ove organizacije najbronije i najorganizovanije od svih organizacija u našoj regiji”, dodaje se u saopštenju.

Kojić je istakao da sve navedeno, kao i rezultati pojedinih istraživanja, koji DEMOS svrstavaju među dvije najjače političke partije u Palama, govori u prilog tome da će DEMOS na predstojećim Opštim izborima u oktobru 2022. godine ostvariti zacrtani cilj, odnosno osvojiti direktan poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Filter 2019