Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /latinica

Rekonstrukcijom dalekovoda osigurano bolje elektrosnabdijevanje potrošača

Izvor: Filter

Danas je u prostorijama Opštinske uprave, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić održao sastanak sa predstavnicima ZP „Elektrodistribucija“ a.d. Pale.

Na održanom sastanku istaknuta je odlična dosadašnja saradnja i komunikacija Opštine i ovog preduzeća na zajedničkim projektima, kao što je izgradnja novih kablovskih odlaza iz elektroprenosive trafostanice „Sarajevo 20“ kojima se u značajnoj mjeri rasteretila postojeća elektrodistributivna mreža, a kojom će se omogućiti i priključenje novih potrošača na mrežu. Vrijednost ovog projekta je 800.000 KM.

U toku su radovi na završetku II faze rekonstrukcije dalekovoda „Tilava“, a početak radova i na rekonstrukciji dalekovoda „Ivanići“ očekuje se u naradnih 20 dana.

“Rekonstrukcijom ovih dalekovoda biće osigurano elektrosnabdijevanje najvećeg broja potrošača u naselju Tilava i Ivanići, a nakon okončanja radova, pristupiće se i obnovi niskonaponske i visokonaponske mreže u naseljima Stanojevići – Kozarevići, te dalje prema Međušama”, saopštili su iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Filter 2019