Sat. Aug 20, 2022
ћирилица /latinica

Program obilježavanja Ilindana na Sokocu

Izvor: Srna

Program obilježavanja Ilindana na Sokocu počinje danas svečanom prazničnom litijom, a sutra će Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiti Svetu arhijerejsku liturgiju povodom praznika Svetog proroka Ilije, koji je krsna slava istoimenog hrama i Dan i slava ove opštine.

Svečana praznična litija biće organizovana danas od 18.00 časova od Crkve Svetog proroka Ilije do zgrade opštine.

U 19.00 časova u Parohijskom domu Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu biće otvorena izložba fotografija originalnih narodnih nošnji glasinačkog kraja autora Marka Radovića iz Beograda koja će moći da se pogleda i narednog dana.

U organizaciji kabineta predsjednika Skupštine opštine i Narodne biblioteke, večeras će od 20.00 časova u Parohijskom domu biti organizovano i poetsko veče „Stih i pero gore Romanije“ na kojem će specijalni gost biti srpska glumica Ivana Žigon.

Sveta arhijerejska liturgija počeće sutra u 9.00 časova, najavljeno je iz Crkvene opštine Sokolac.

Nakon liturgije uslijediće čin lomljenja slavskog kolača, a potom u Duhovnom centru dodjela priznanja za Dan opštine Sokolac.

Načelnik opštine Milovan Bjelica sutra će sa predsjednikom Matice srpske iz Novog Sada Draganom Stanićem potpisati protokol o saradnji, a od 19.00 časova u Narodnoj biblioteci biće održana promocija Letopisa Matice srpske.

Filter 2019