Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /latinica

Potpisan sporazum o osnivanju Turističko-informativnog centra u Istočnoj Ilidži

Izvor: gradistocnosarajevo.net

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, i načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović, potpisali su danas Sporazum o osnivanju Turističko-informativnog centra u opštini Istočna Ilidža, kao organizacionog dijela Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo.

Ćosić je rekao da su prošle godine počele aktivnosti koje se odnose na stvaranje jedinstvene Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo, koja će u svom sastavu imati šest autonomnih opštinskih turističkih info-centara.

„Svjesni da je nedopustivo da na području grada imamo četiri turističke organizacije, tri opštinske i jednu gradsku, nakon razgovora sa načelnicima šest gradskih opština, dobili smo podršku za našu ideju, uvažavajući nadležnosti Grada u oblasti turizma, ali i namjere opština da intenzivno promovišu vlastite turističke potencijale, koji su istovremeno i gradski“, naveo je Ćosić.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo sporazumom koji je potpisao sa načelnikom Istočne Ilidže, naglasivši da je to prvi takav sporazum na nivou grada.

„To, praktično, znači da će Istočna Ilidža najkasnije početkom naredne godine dobiti svoj turistički info-centar koji će biti potpuni servis opštine, ali i djelovati u okviru Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo. Sa načelnikom Božovićem sam i dok sam bio načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo imao korektnu saradnju i drago mi je da se ona nastavlja i konkretizuje danas na ovom malom, ali pozitivnom primjeru“, istakao je Ćosić.

Ćosić je naglasio da opština Istočna Ilidža ima šta da ponudi u oblasti turizma i da će budući turistički info-centar odlično promovisati, kako turističke potencijale opštine, tako i cijelog grada Istočno Sarajevo.Filter 2019