Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /latinica

Popunjeni kapaciteti vrtića „Patrijarh Pavle“

Izvor: Srna

U vrtiću „Patrijarh Pavle“ u Istočnom Novom Sarajevu spremno dočekuju novu pedagošku godinu u kojoj će biti popunjen kapacitet od 180 mjesta, rekao je Srni direktor ove ustanove Nikola Ašanin.

On je naveo da je u vrtiću trenutno sedam vaspitnih grupa, te da se u skorijoj budućnosti, ako se obezbijede uslovi, očekuje formiranje i osme grupe u koju bi išla djeca kojima je potrebna dodatna pomoć.

Ašanin je napomenuo da vrtić ne može prihvatiti svu djecu koja žele da se upišu i izrazio očekivanje da će taj problem biti riješen izgradnjom nove ustanove koja je planirana u naredne dvije godine.

„Projekat je završen, lokacija obezbijeđena, kao i najveći dio novca potrebnog za izgradnju. Ova ustanova bi trebala biti kapaciteta 250 mjesta sa 10 vaspitnih grupa, što bi znatno povećalo predškolske kapacitete u Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži“, naveo je Ašanin.

On je podsjetio da je vrtić „Patrijarh Pavle“ počeo sa radom 2017. godine kada je u ovoj ustanovi boravilo do 70 mališana.

Ašanin naglašava da je osnovni problem sa kojim se suočavaju predškolske ustanove na području Sarajevsko-romanijske regije nedostatak vaspitača zbog čega pedagozi prolaze proces prekvalifikacije da bi mogli raditi kao vaspitači u ovim ustanovama.

Filter 2019