Sun. Oct 2, 2022
ћирилица /latinica

Petričević u posjeti privrednicima iz Istočnog Sarajeva

Izvor: Filter

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević pozvao je privrednike iz Republike Srpske da apliciraju na javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća. Za ovu namjenu Ministarstvo je ove godine izdvojilo 1,5 milion KM.

Podsticaji za mala i srednja preduzeća za koje Ministarstvo privrede i preduzetništva ove godine izdvaja milion i po konvertibilnih maraka usmjereni su na povećanje konkurentnosti i produktivnosti u proizvodnji.

Resorni ministar Vjekoslav Petričević o podršci domaćim preduzećima razgovarao je i sa privrednicima iz Istočnog Sarajeva.

Obišao je pogon firme „Bobo graf“, koja trenutno zapošljava 44 radnika. Ova firma ima klijente širom BiH a u planu je i širenje za šta im je neophodna dodatna oprema.

„Firma postoji 11 godina, postepeno smo se razvijali a imali smo podršku i od opštine i grada, sada evo, nadamo se, i od ministarstva. Prije tri godine smo napravili našu zgradu, proizvodni pogon. Bavimo se vizuelnim komunikacijama, izradom svjetlećih reklama, reklamnog materijala, polica i svih vrsta štampe. Napravili smo veliki iskorak i uspjeli postati vodeći u BiH,” rekao je Božo Bobić direktor “Bobo grafa”.

Cilj Ministarstva privrede i preduzetništva je da se upozna sa
privrednom aktivnošću u svim lokalnim zajednicama, kao i da privrednicima pruži svu neophodnu pomoć.“Cilj nam je da kroz podršku koju sprovodimo kontinuirano treću godinu, prije svega u nabavci savremene opreme u prerađivačkoj industriji, upoznamo naše privrednike sa onim što radimo. Novost je da uvodimo podršku malim i srednjim preduzećima. Javni poziv je otvoren do kraja avgusta. Pozivam mala i srednja preduzeća da, ukolilko su imala investicije u nabavku opreme, apliciraju za podršku ministarsva i Vlade RS”, izjavio je Petričević.


Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo siguran je da će brojna
preduzeća iz oe opštine dobiti podršku ministsrstva i u ovom programu, s obzirom na veliku privrednu aktivnost koja se u ovoj sredini bilježi posljednjih godina.


„Građevinarstvo je najrazvijeniji sektor privrede u Istočnom Novom Sarajevu i ova oblast ima potencijal da se i dalje razvija. Mi smo lokalna zajednica sa najvećim brojem otvorenih preduzetničkih radnji po glavi stanovnika u RS i svake godine bilježimo povećanje broja zanatskih radnji koje mogu aplicirati na ove projekte koje Ministarstvo raspisuje” izjavio je Katić.


Javni poziv za dodjelu podsticaja za mala i srednja preduzeća otvoren je do kraja avgusta. Za ovu namjenu Ministarstvo je ove godine izdvojilo 1,5 milion maraka.

Filter 2019