Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Pale: Za rekonstrukciju sedam ulica 1.050.000 KM

Izvor: Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović potpisao je danas ugovore sa četiri preduzeća koja će izvršiti rekonstrukciju sedam ulica u ovoj lokalnoj zajednici, a ukupna vrijednost radova je 1.050.000 KM.
Jugović je ugovore potpisao sa izabranim izvođačima radova – preduzećima “Ilidža putevi” iz Istočnog Sarajeva, “Romanijaputevi” sa Sokoca, te preduzećima “Velike šume” i “Stanišić” sa Pala.

Jugović je rekao novinarima da da će se raditi Uluca Njegoševa prema Srednjoškolskom centru “Pale”, Ulica dobrovoljnih davalaca krvi od naselja Luke prema Kremenitim brdima, dio ulica u Podgrabu, u Mokrom, iznad Panorame prema Gaju i nastavak rekonstrukcije puta za Podvitez.

“Obuhvatili smo dio naselja na svim područjima opštine. Ono što je najbitnije nismo zaustavili investicioni ciklus uprkos ekonomskim poteškoćama”, istakao je Jugović i zahvalio izvođačima koji su preuzeli obavezu da urade ovaj posao, dodajući da je interes da oni budu završeni do zime.

Jugović je podsjetio da se trenutno radi i Ulica srpskih ratnika od sredstava Vlade Republike Srpske, izgradnja vodovodnog sistema u naselju Brezovice, potisni cjevovod na Jahorini i drugo.

Direktor preduzeća “Romanijaputevi” Sokolac Mirko Pandurević rekao je da je ovo preduzeće dugi niz godina prisutno na području opštine Pale kao izvođač i zahvaljujući investitoru – opštini, svake godine imaju kontinuitet u poslu.

On je dodao da su trenutno potpisali ugovor na dva lota, u mjesnoj zajednici Mokro, te da će učiniti sve da ispoštuje rokove i da radovi budu kvalitetni, navodeći da je rok za izvođenje 60 dana.

Filter 2019