Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Osnovna škola “Sokolac” spremno dočekuje oko 840 đaka

Foto: JU OŠ Sokolac

Izvor: Srna

U Osnovnoj školi “Sokolac” sve je spremno za početak nove školske godine za oko 840 đaka, među kojima je 98 prvačića, rekao je Srni direktor ove ustanove Đorđe Rajić.
Rajić je dodao da ova škola ima 39 odjeljenja, područne škole u Knežini i na Ravnoj Romaniji i Odjeljenje za djecu sa posebnim potrebama.

On je podsjetio da će besplatne udžbenike od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske prvog dana ove školske godine dobiti svi učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda, djeca iz višečlanih porodica, odnosno svako treće i naredno dijete po redu rođenja u porodici sa troje i više djece.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Srpske obezbijediće besplatne udžbenike za odlične učenike iz porodica sa četvoro i više djece za učenike od petog do devetog razreda.

Rajić je rekao da će prvačići u ovoj ustanovi prvog dana dolaska u školu dobiti školski pribor koji je obezbijedio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, a učenici drugih razreda dobiće od predsjednika Skupštine opštine Sokolac Sretka Marjanovića i direktora sokolačkog Šumskog gazdinstva “Romanija” Strahinje Baševića.

Filter 2019