Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Osnovano Narodno pozorište Istočno Sarajevo

Foto: Foto Vaske

Izvor: Filter

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sjednici Odluku o osnivanju Javne ustanove Narodno pozorište Istočno Sarajevo. Kako je saopšteno nakon sjednice, odlukom su utvrđeni djelokrug i način rada, organi upravljanja i rukovođenja, te druga pitanja od značaja za djelatnost i poslovanje Pozorišta, a u skladu sa Zakonom o pozorišnoj djelatnosti.

Do sada su Vlada Republike Srpske i Grad Istočno Sarajevo uložili oko pet miliona KM za izgradnju i opremanje Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo. 

“Pozorišna djelatnost je veoma važan segment kulture i temelj svakog kulturnog i civilizovanog društva jer spaja prošlost sa sadašnjicom, povezuje različite civilizacije i trasira put u budućnost svakom civilizovanom društvu”, navedeno je u saopštenju nakon sjednice Vlade Republike Srpske.

Osnivanjem Javne ustanove Narodno pozorište Istočno Sarajevo, Republika Srpska biće bogatija za još jednu republičku javnu ustanovu od značaja za razvoj i unapređivanje pozorišne djelatnosti u ovom djelu Republike ali i šire. 

Pozorište će obavljati poslove od opšteg interesa i značaja za Republiku Srpsku, a osniva se radi podsticanja razvoja i unapređivanja pozorišnog stvaralaštva i pozorišne djelatnosti.

Filter 2019