Wed. Sep 28, 2022
ћирилица /latinica

Od 29. avgusta do 2. septembra pojačana inspekcijska kontrola

Izvor: gradistocnosarajevo.net

Nadležni inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Istočno Sarajevo vršiće tokom naredne sedmice pojačanu kontrolu izdavanja fiskalnih računa i primjene uredbe o ograničavanju marže na osnovne životne namirnice, najavio je načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Istočno Sarajevo Ratko Đurović.

Đurović je precizirao da će kontrole biti vršene od  ponedjeljka, 29. avgusta, do petka, 2. septembra, na području svih šest gradskih opština.

„Inspektori će, tokom pet dana naredne sedmice, vršiti kontrolu svih privrednih subjekata koji podliježu fiskalizaciji, dakle, svih trgovačkih, uslužnih i drugih subjekata koji imaju zakonsku obavezu da kupcima i korisnicima svojih usluga izdaju fiskalne račune“, rekao je Đurović.

Đurović je naglasio da će kontrola biti vršena i u večernjim časovima, te da će inspektori, tokom trajanja akcije, biti svakodnevno na terenu.

„Osim ovih aktivnosti, redovno kontrolišemo i naplatu boravišne takse, a te kontrole ćemo, svakako, pojačati početkom zimske sezone, kada očekujemo i najveći broj turista“, istakao je Đurović.

Đurović je pozvao vlasnike kuća za odmor, apartmana i soba za iznajmljivanje, koji još nisu izvršili kategorizaciju objekata u kojima vrše usluge smještaja, da ti učine.

„Već imamo značajnu bazu registrovanih vlasnika koji su izvršili kategorizaciju objekata u kojima pružaju usluge smještaja, ali pozivamo i sve druge, koji još nisu kategorisali vikend kuće, stanove, apartmane, da izvrše svoju zakonsku obavezu, kako bismo izbjegli neugodnosti i, eventualne, sankcije“, rekao je Đurović.

Prema Đurovićevim riječima, gradski inspektori će, do kraja godine, vršiti i redovne kontrole u oblastima prometa prehrambene, neprehrambene robe, ugostiteljstva, turizma, proizvodnje i uslužnih djelatnosti.

Filter 2019