Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Nema više razgovora bez Zajednice srpskih opština

Izvor: Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da su posljednji pregovori sa Albancima sa Kosova neuspješni, sa posrednicima izuzetno teški i dodao da Beograd insistira da više ni o čemu neće pričati bez Zajednice srpskih opština.

– Ono na čemu insistiramo to je da više ne postoji ništa o čemu želimo da pričamo bez Zajednice srpskih opština. Nemamo mi problem da ispunimo ni ono što nismo mi potpisali, već drugi pre nas, ali morate i vi da ispunite ono što ste potpisali tako da ZSO na , ako uopšte žele da o bilo čemu razgovaraju – istakao je Vučić u obraćanju javnosti.

Kako dodaje, na kraju posljednjih razgovora došlo se do toga da se ni u čemu Beograd i Priština ne slažu, pogotovu kada je riječ o priznanju ili međusobnom priznanja.

– Naša poruka je da nema ništa od priznanja, niti od međusobnog priznanja i nemojte da dolazite u Beograd sa tim pričama jer su besmislene. To sam im rekao u Briselu, Beogradu i sada kažem – nema potrebe da troše vrijeme, pare za smještaj bilo gdje, bolje da odu da se zabavljaju u beogradske klubove nego da razgovaraju sa mnom – kazao je.

Ipak, kako dodaje, Beograd je uvijek spreman za razgovore, kompromisna rješenja, do kojih se, međutim, nije došlo.

Filter 2019