Mon. Oct 3, 2022
ћирилица /latinica

Napredak Univerziteta u Istočnom Sarajevu na Vebometriks rang listi

Izvor: Filter

Univerzitet u Istočnom Sarajevu, po najnovijim podacima svjetske Vebometriks rang-liste univerziteta, ostvario je napredak od 219 mjesta.

Po izvještaju iz jula 2022. godine, Univerzitet u Istočnom Sarajevu je zadržao treće mjesto na listi univerziteta iz BiH, dok se na svjetskom nivou nalazi na 3223. mjestu.

S obzirom na to da je rangiranje obuhvatilo više od 31.000 univerziteta, Ovo je do sada najbolja pozicija koju je Univerzitet ostvario na Vebometriks rang-listi za od kada je prvi put uvršten.

Prilikom rangiranja se u obzir uzimaju tri indikatora: vidljivost univerziteta (50% ranga, odnosi se na broj eksternih linkova univerziteta), otvorenost (10% ranga; odnosi se na citiranost istraživača) i izvrsnost u naučnoistraživačkom radu (40% ranga, odnosi se na citiranost naučno-istraživačkih radova).

“Poboljšanje pozicije Univerziteta rezultat je velike posvećenosti i rada svih zaposlenih nastavnika i saradnika na Univerzitetu, posebno u oblasti nauke i istraživanja”, saopšteno je iz ove ustanove.

Filter 2019