Mon. Aug 15, 2022
ћирилица /latinica

Za 32 sportska kolektiva u Istočnom Sarajevu 196.000 KM

Izvor: Filter

Objavljena je Odluka o planu raspodjele sredstava budžeta grada Istočno Sarajevo za 2022. godinu za oblast sporta. Odlukom su obuhvaćena 32 sportska kolektiva sa područja grada za koje je obezbijeđeno ukupno 196.000 KM za obavljanje njihovih redovnih aktivnosti.

“Na ovaj način, iako je avgust mjesec, svoju obavezu u ovom segmentu našeg rada kao Gradska uprava smo već izvršili u cijelosti. Ovo naravno nije ukupan iznos koji ćemo dodijeliti za sport. Računamo da ćemo ove godine uspjeti da za sport u Istočnom Sarajevu izdvojimo od 300.000 do 350.000 KM, što će biti više nego prethodne godine, a tri puta više nego što je urađeno u 2020. godini”, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Za ženski odbojkaški klub “Jahorina” izdvojeno je 16.970 KM. Isti iznos izdvojen je za smučarski klub “Istočno Sarajevo” i omladinski košarkaški klub “Igman”, a fudbalskom klubu “Slavija” dodjeljeno je 10.181 KM.

“Svjesni smo da bez ulaganja ne možemo očekivati ni rezultate, tako da smo odlučili da svake godine, ako bude mogućnosti, povećamo ulaganja u sport, ali i u druge oblasti, poput kulture i nevladinog sektora. Razvijanjem tih segmenata društva jačamo i naš grad kao centar ovog dijela Republike Srpske, što svakako i jesmo i zaslužujemo da budemo”, istakao je Ćosić.

Filter 2019