Thu. Sep 29, 2022
ћирилица /latinica

Višković najavio izgradnju još jednog vrtića u Palama

Izvor: Srna

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će u Palama, uz zajedničke napore Vlade Srpske i opštine, biti izgrađen još jedan vrtić koji će moći da primi više od stotinu djece.
Višković je pojasnio da će se u ovoj godini krenuti sa javnom nabavkom kako bi izgradnja počela na proljeće.

“Kapaciteti koji se budu gradili sigurno će preći cifru od 100 djece koja sada čekaju na sadržaje. Projektovaćemo kapacitete koji će biti znatno veći od 100 mjesta za neko buduće vrijeme”, izjavio je Višković u Palama gdje je prisustvovao obilježavanju Dana i krsne slave opštine Pale Uspenja Presvete Bogorodice.

Prema njegovim riječima, vrtić “Bubamara” je suočen sa problemom kada je riječ o djeci najmlađeg uzrasta jer je tu zakon rigorozan i stiktno navodi koliko jedna grupa može da primi mališana.

“Imamo taj problem, ali mi je i drago zbog toga. To znači da na Palama ima djece koja su naša budućnosti i da ćemo, rješavajući taj problem, udovoljiti svima”, istakao je Višković, koji je, kako kaže, siguran da Pale imaju budućnost u svakom pogledu.

On je naveo da će u Osnovnoj školi u Mokrom biti adaptirane prostorije za 30 djece predškolskog uzrasta, koja neće morati da dolaze u objekat vrtića “Bubamara” na Palama.

Premijer je najavio da će od 1. septembra u Domu zdravlja Pale tokom pet radnih dana biti i pedijatar, čime će biti riješen i taj problem, a na zadovoljstvo roditelja više od 2.000 djece u ovoj lokalnoj zajednici.

“Roditelji i djeca traže rješavanje tog problema, tako da sam se lično uključio”, poručio je Višković.

Filter 2019