Sat. Aug 20, 2022
ћирилица /latinica

Više od 500 džudista iz 18 zemalja dolazi na “Majdov akademiju” u Istočno Sarajevo

Izvor: Filter

Sve je spremno za početak prve “Majdov akademije” u Istočnom Sarajevu. Domaćini su svjetski džudo prvak Nemanja, njegov otac Ljubiša i brat Stefan Majdov.

Mladi džudisti učiće od najboljih džudista današnjice jer u Istočno Sarajevo dolazi njih 17.

Specijalni gosti biće Zebeda Rehvijašvili iz Gruzije (evropska bronza), Amandin Bušar iz Francuske (olimpijsko zlato iz Tokija, evropska prvakinja i svjetska bronza), Kristijan Tot (olimpijska bronza, svjetsko i evropsko srebro), Sugoj Uriarte iz Španije (svjetsko zlato i evropska bronza).

Svjetskoj džudo eliti u Istočnom Sarajevu pridružiće se i Leonid i Mikita Svirid, Larisa Cerić, Amel Mekić, Ilija Ciganović, Danilo Pantić, Petar Zadro, Strahinja Buncić, Marica Perišić, Srđan Mrvaljević, Milica Nikolić i Andrea Stojadinov.

Akademija počinje u četvrtak, 4. avgusta, a dolazak je potvrdilo više od 500 mladih džudista iz 18 zemalja.

“Fokus će nam biti na pokazivanju naših specijalki, do najsitnijih detalja i na borbama. Održaćemo i panel gdje ćemo svi zajedno pričati o fizički i mentalnim pripremama pred mečeve, dešavanja u toku mečeva i o svemu onome što bude zanimalo goste i što im stvara nedoumice. Tu će biti i prof. Aleksandar Jakovljević”, rekao je Majdov govoreći o planu rada sa džudistima.

Majdov je rekao da je ova akademija njegova dugogodišnja želja, ali i obaveza prema budućim generacijama.

“Rođen sam u Istočnom Sarajevu i meni je ovo najljepši grad na svijetu”, istakao je Majdov i izrazio zadovoljstvo i sreću što je u ovaj grad doveo velike sportiste među svoj narod.

On je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, te gradu Istočno Sarajevo, opštini Istočno Novo Sarajevo i drugima što su pomogli organizaciju ovog događaja.

Rehvijašvili, Bušarova i Tot su, kažu, na Nemanjin poziv odmah prihvatili da dođu u Istočno Sarajevo i svoje znanje podijele na akademiji.

Svečano otvaranje zakazano je za četvrtak u 11.00 u novoj sportskoj dvorani na Trgu Republike Srbije.

Filter 2019