Sat. Oct 1, 2022
ћирилица /latinica

Bratunčani se izjašnjavaju o opozivu načelnika

Izvor: Srna

Sva biračka mjesta u Bratuncu, na kojima se danas glasa na referendumu o opozivu načelnika opštine Srđana Rankića, otvorena su na vrijeme, potvrdila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Ivana Milanović.

Pravo glasa ima 18.886 građana, koji će moći da se izjasne na 32 redovna biračka mjesta, koja su otvorena u sedam a biće zatvorena u 19 časova.

Na području opštine Bratunac je 18.886 registrovanih birača, od kojih 14.947 na redovnom biračkom mjestu, 784 su lica koja glasaju u odsustvu, te 3.155 glasača putem pošte.
Registrovan je i jedan mobilni tim.

Skupština opštine Bratunac je 7. jula, glasovima 19 prisustnih od ukupno 25 odbornika, donijela odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika ove lokalne zajednice, kojom je definisano da će se građani o opozivu danas. 7. avgusta.

Kao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine Bratunac u posljednjih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost.

Iz budžetskih rezervi opštine obezbijeđeno je 90.000 KM za sprovođenje referenduma o povjerenju Rankiću.

Filter 2019